Terugblik Zorgdag 2024

27 september 2024

Op donderdag 26 september organiseerden wij de Zorgdag bij Koninklijke Visio in Huizen met ruim 70 deelnemers uit diverse zorginstellingen.

Bill Wind trapte af met een presentatie over de inzet van studenten, getraind als BHV'ers, voor een waak- en slaapdienst in de zorg. Dit kan een praktische oplossing bieden voor zorginstellingen om te voldoen aan artikel 6.20 van het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wilko Clarijs vertelde openhartig over zijn ervaringen als crisiscoördinator tijdens een brand in een zorginstelling voor ouderen in Zeeland, enkele jaren geleden. Zijn presentatie gaf waardevolle inzichten en praktische lessen voor andere zorginstellingen om zich beter voor te kunnen bereiden op dergelijke crisissituaties.

Tot slot presenteerden Gerard Soeteman, Kees Kappetijn en Anne-Lotte Drabbe een risicogerichte benadering van brandveiligheid in de zorg, waarbij zij de casus van zorginstelling Amsta in Amsterdam toelichtten.

Wij willen alle sprekers bedanken voor het delen van hun expertise, de deelnemers voor hun betrokkenheid, en Koninklijke Visio voor de gastvrijheid. Het was een leerzame dag vol interactie en inhoudelijke discussies.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op